Mijn lijst met blogs

zaterdag 1 september 2012

Heerlijk dagje!

Vandaag hebben we genoten van een heerlijk dagje Zeeland!
We begonnen de dag in Middelburg met een paar winkels die ik op "mijn lijstje" had staan. Adressen die ik zie in mijn favoriete woonblad en vervolgens opsla op een plekje in mijn hoofd voor het geval  ik nog eens in de buurt kom.
Daarna ging de reis naar Oostkapelle. We hadden namelijk ook Jules bij ons en bezoeken nu dus stukjes strand waar honden zijn toegelaten. In Oostkapelle dus! Eerst was het tijd voor de lunch en daarna hebben we gewandeld over het strand, Jules heeft heel veel extra kilometers gemaakt rennend achter de bal. Heerlijk in het water geplonsd ook, al zorgt hij er wel voor dat hij grond onder zijn voeten blijft voelen. Het is ook zo fijn te merken dat hij steeds beter gaat luisteren en terugkomt als we hem roepen, zélfs wanneer hij met andere honden aan het spelen is. Hij is dol op zijn soortgenoten en rent enthousiast op ze af wanneer hij er weer een in het vizier heeft. De meeste honden zijn wel in voor een stoeipartij. Af en toe komt Jules een hond tegen die zijn enthousiasme niet kan waarderen en dat laat merken door grommen of bijten/happen. Gelukkig nooit hard maar wel zo dat het Jules duidelijk is dat hij beter een ander vriendje kan zoeken. Tot vandaag... Hij werd heel hard gebeten door een Dobermann. Zó zielig... hij begon vreselijk te piepen en janken en hield dit een tijdje vol. Dat was wel even schrikken.. Er was overigens niets te zien en nadat hij een tijdje bij ons had gelegen zijn we weer verder gelopen. Gelukkig rende hij weer volop en ging ook weer naar andere honden toe. Een trauma heeft hij er dus niet aan overgehouden, denk ik.


Terug van het strand zijn we koffie gaan drinken, uiteraard met iets lekkers erbij. Dat kon gerust, na al die kilometers door het zand ;-)
Op weg naar huis hebben we eerst nog een stop gemaakt in Veere. Wat is dat ook een leuk plaatsje! Ook daar nog naar een paar winkeltjes van "het lijstje"bezocht. En uiteraard niet met lege handen naar buiten gegaan. En natúúrlijk zijn het allemaal cadeautjes!! Kan ik thuis nog eens extra genieten bij het uitpakken!! Binnenkort ga ik zeker nog eens terug, wanneer we wat meer tijd hebben, zodat we Veere wat beter kunnen gaan bekijken.


Morgen probeer ik een update te geven van de Huisjes. Er is al weer best een stapeltje af maar ik moet ze nog wel even fotograferen.3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslag en wat een heerlijke dag. Maar jullie boften natuurlijk ook enorm met het weer hea. Lief hoor, Jules. Hij siet er echt prachtig uit. Ben heel benieuwd naar de voortgang van je huisjes.

  Doeg

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat heerlijk over het strand, wel schrikken als Jules wordt gebeten. Gelukkig geen trauma. Volgende week willen we naar het strand met Mayra.
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je Zeeland hebt bezocht! Voor mij heel bekende plekjes, leuk om te lezen. Wij bezoeken Veere vaak op zondag, heerlijk slenteren door de leuke winkeltjes en daarna een kopje koffie met iets lekkers. Rondom Veere kun je ook heel erg leuk wandelen, recent zijn er prachtige wandelpaden aangelegd. Wat een schrik zeg dat Jules is gebeten. Gelukkig is het goed afgelopen. Fijne zondag nog! groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen