Mijn lijst met blogs

zaterdag 11 augustus 2012

Parijs!

Afgelopen week was ik met mijn dochter in Parijs. Het waren heerlijke dagen waarin we heel veel gezien hebben (en ook heeeel veel gelopen, oef... mijn voeten doen er nog pijn van). Zelf was ik al twee keer eerder in Parijs geweest maar voor mijn dochter was dit de kennismaking met deze prachtige stad.

Een impressie in foto's:
Een bezoek aan Versailles mocht natuurlijk niet ontbreken. Dertig jaar (... Slik...) geleden was ik daar met school ook en dat heeft een enorme indruk gemaakt. Geweldig, al die pracht en praal, ik kan daar enorm van genieten. En dan de tuinen... helaas was de tijd veeeel te kort om alles goed te kunnen bekijken (en bovendien was het ook énorm druk).


In het paleis was ook een tentoonstelling. Kijk maar eens: een prachtig paar hakken glinsterde ons tegemoet! Glazen muiltjes waren het overigens niet: als je goed kijkt zie je dat de schoenen bestaan uit pannen en deksels!


En wat te denken van deze leeuw mét Boerka! Nou ja, soort van dan hè. Prachtig gehaakt. Ik moest meteen denken aan de poedel die ik lang-laaaaang geleden moest haken op de basisschool, om een Graninifles heen. Wat heb ik zitten zweten op dat door mij vervloekte ding... en wat was ik blij dat mijn moeder hem voor mij af wilde maken. Een paar jaar geleden pas kreeg ik weer plezier in haken. Kan me niet voorstellen dat dat de bedoeling was van onze handwerkjuf.


Van de Eiffeltoren maakte ik maar lieftst 55 (!) foto's: overdag in de stralende zon, 's avonds toen hij prachtig verlicht was en bovendien om 22.00 uur ook nog eens ging knipperen en schitteren als ware het een kerstboom. De Eiffeltoren vanaf een boot op de Seine, de Eiffeltoren van onderaf gefotografeerd en zo kan ik nog even doorgaan. Kantorenwijk La Défense: een wijk waar "maar" 20.000 mensen wonen en waar 150.000 mensen werken. Mooi opgezet, leuk om even rond te lopen maar ook fijn om dan weer achter je te laten, voor mij dan in ieder geval.

Geef mij maar de sfeer van oude wijken, een café waar al tíg jaren mensen aan de toog hangen, kruip-door-sluip-door straatjes, oude poorten waar dan een lieflijk pleintje achter blijkt te liggen.


Natuurlijk namen we ook voldoende tijd om te winkelen. Helaas maar één winkel tegengekomen waar ik hele leuke kleurige stofjes zag liggen. En wat nóg jammerderder was: dat was tijdens een stadswandeling met gids en dus veel andere deelnemers. Snel een foto gemaakt van de straatnaam in de hoop daar later nog terug te kunnen gaan maar het eindpunt van de wandeling bleek daar te ver vandaan. Gevalletje Jammer maar Helaas..!

Nu de koffer maar eens uit gaan pakken en langzaamaan weer over tot de orde van de dag. Ach ja, zo gaat dat hè. Maar wél weer met hele mooie herinneringen aan een superweek met mijn dochter!


4 opmerkingen:

 1. Ha Suus,

  Wat fijn dat je er weer bent, ik heb je echt gemist hoor. Wat een mooie foto's heb je gemaakt. Ik,heb er echt van genoten .
  Ik zit nu in het hotel en wat doe ik?..... Op mijn kleinzoon passen, samen met schoondochter. De rest is de Veluwe op om te wandelen.
  We moeten elkaar maar eens ontmoeten binnenkort en ik zet je nog even op mijn lijst om mee te doen met de lapjes, oke?

  Liefs

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt super mooie foto's gemaakt.
  Parijs lijkt me ook wel weer een keertje leuk om alleen met DH naar toe te gaan.
  Geniet nog lekker even na!
  Groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt prachtdagen gehad in Parijs zo te lezen en te zien aan de mooie foto's. Bedankt voor je mooie verslag! Was leuk om zo ook een beetje te kunnen genieten van Parijs. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor je reactie. Ik ga het ook eens proberen.Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen