Mijn lijst met blogs

woensdag 11 januari 2012

Huisjes met sashings en tussenblokjes


Het eerste straatje, kant en klaar!

Ik heb mijn werkwijze een beetje aangepast: het eerste huisje maakte ik met de paperpiece methode (dat is trouwens niet het huisje hier op de foto, ik bewaar hem nog even bij mijn voorraadje).  Dat leek mij heel handig i.v.m. de kleine patroondeeltjes. In de praktijk vond ik het vooral heel omslachtig. Vervolgens maakte ik malletjes van paternoplaat. Ook daar maakte ik een paar huisjes mee, o.a. het eerste huisje op de foto hierboven. Maar bij het omtrekken van de ieniemienie malletjes verschoof er nogal eens iets. Daardoor werden mijn huisjes niet allemaal precies 7,5 cm. Nu ben ik dus overgestapt op mijn ouwe vertrouwde geodriehoek. Voor mij werkt dat toch het beste. Nu is het dus wél een voordeel dat het om kleine onderdeeltjes gaat.

Gisteren heb ik nog wat stofjes gesneden en dat wil ik vanavond ook nog gaan doen voordat ik weer verder ga met bouwen.

5 opmerkingen:

 1. De leukste straat die ik tot nu toe ben tegen gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fleurige sashings heb je gebruikt, ik vind het erg mooi. Leuk ook met het groene blokje ertussen. Wat een goeie tip om de geodriehoek te gebruiken. Bij mij verschuift de stof ook nog wel eens, vooral bij de schoorsteentjes. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Suzanne,

  Wat ontzettend leuk worden je huisjes en wat heb je er al veel gemaakt.
  De sashings ertussen zijn ook erg mooi. Goed gekozen.

  groetjes els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vrolijke straat heb je al gemaakt.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik vind jouw huisjes helemaal geweldig! Wat een mooie stofjes! Tegen het verschuiven plak ik een klein stukje fijn schuurpapier op het malletje. Maar het blijven friemelstukjes om te naaien. Fijne zondag!
  Groeten, Corry

  BeantwoordenVerwijderen