Mijn lijst met blogs

woensdag 29 februari 2012

Vandaag in de Bonus..

één hele EXTRA dag!!
Deze dag begon met het maken van een huisje, het drinken van een heerlijk bakkie koffie mét koekjes. (Kijk Maxima, ik pak wel twee koekjes bij de koffie. ;-))
Het grote huis in het midden van de quilt staat voor mij symbool voor deze Schrikkeldag. Omdat ik die pas later ga maken zijn er deze week dus "maar" 6 huisjes te maken. Ook een meevaller!

zondag 26 februari 2012

Week 8..

was de week van Carnaval. Wij wonen in het Zuiden des lands dus hier wordt dat volop gevierd. Twee van mijn vier kinderen vieren carnaval en hebben leuke dagen gehad. Het eerste huisje met het vrolijk geblokte dak doet mij denken aan de fleurige clownspakjes die ze allemaal wel eens gedragen hebben als peuter.
Week 8 was ook een vakantieweek. Heerlijk om 's ochtends niet gewekt te worden door de wekker, dat wordt morgen vast weer moeilijk, voor mij maar zéker voor de kinderen. Vakantie is heerlijk maar toch ben vind ik het ook wel prima als het "normale" leven weer gaat beginnen. Na een vakantieweek ziet het huis er  uit alsof er een bom is ontploft: allerlei spullen worden mee naar beneden genomen maar opruimen? Uh nee, daar doen wij niet aan. Ook kwamen de kinderen op het idee om de tafeltennistafel in de kamer te zetten. Heel wat potjes zijn er gespeeld deze week maar nu is het de hóógste tijd om alles weer op te ruimen. Daar hebben we dus deze zondag aan besteed. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en nu ziet het er weer redelijk uit.
En wat was het toch een heerlijk weer deze week. Gisteren ben ik dan ook met mijn dochter op de fiets naar de stad gegaan en eerder deze week ben ik zelfs naar de stad gewandeld. Een uur en twintig minuten deed ik daar over. Lekker hoor. Een klein boodschapje gedaan en daarna met de trein terug naar huis.
En nu, nu heb ik zin in LENTE!! Ik wil zon en open ramen en deuren, de was weer buiten kunnen drogen, weer blad aan de bomen.

Dan de foto van de huisjes van deze week. Ik ben nog steeds "bij" maar het kost me wel moeite hoor. Vanavond ga ik een begin maken om de huisjes van deze week aan de lap te maken.

zondag 19 februari 2012

En weer is er een week voorbij..

Wat vliegt de tijd.. voor je het weet zijn we weer een week verder. Tijd dus voor een nieuwe Huisjes-update.
Deze week was het Valentijnsdag. Daarom maakte ik een huisje met heel veel hartjes, zelfs op de schoorsteentjes vind je er twee. Ik ben dól op hartjes, je kunt ze dan ook door mijn hele huis vinden. Zie je een haakje dan is de kans groot dat er een hartje aan hangt. Zo ook aan knoppen van kasten, dit soms wel eens tot ergernis van mijn gezin. Ik geef toe dat het niet altijd even handig is, al die hangers aan deurknoppen maar ja, het staat zo leuk.


Komende week hebben de kinderen vakantie. Zelf werk ik wel gewoon. Aangezien ik aan huis werk, kan ik mijn tijd zelf  indelen. Waarschijnlijk werk ik dus in de ochtenduren terwijl de kinderen nog liggen te slapen. In de middagen kan ik dan mijn Huiswerk gaan doen.;-)

woensdag 15 februari 2012

Woensdag Wasdag..

De afgelopen dagen voelde ik me niet helemaal lekker. De was bleef dus liggen. Met een gezin van 6 kán dat eigenlijk niet, de manden puilen nu dus uit. Daarom ben ik vandaag maar eens flink aan het wassen geslagen.

Dit hele mooie lapje hoeft nog niet gewassen te worden maar mag wél op de foto:


Het lijkt nu maar een klein lappie maar dat ïs het niet! Kijk maar:


Dit is het resultaat van 6 weken bouwen. Ik ben er heel blij mee!
Oh, de droger piept, de volgende was kan erin. Aan het werk dus.

maandag 13 februari 2012

Huisjes van week 6



Week 6: een week van huisjes in de sneeuw, een bevroren sloot achter het huis en dus heel veel schaatsplezier voor de kinderen.
Deze week bezocht ik ook Margriet, mijn tante. Voor haar maakte ik het huisje in de onderste rij, die met het groene dak met een Margrietje erop. Margriet is heel erg ziek. Wat het er niet eenvoudiger op maakt is dat zij een verstandelijke beperking heeft. Bezoekjes aan artsen en ziekenhuizen leveren haar heel veel stress op, dat is zo ontzettend sneu. Margriet woont in een groepswoning en wat is het hartverwarmend om te zien met hoeveel lieve zorgen en aandacht zij daar wordt omringd door beroepskrachten en vrijwilligers. Stuk voor stuk zijn zij hun gewicht in goud waard.

Dan ook nog een foto van mijn uitzicht uit het keukenraam de afgelopen week:

En dit ging er mee naar huis..

Deze stofjes gingen met mij mee naar huis. Zo mooi!
Ook kocht ik nog een mini-snijmatje, A5 formaat. En dat is me toch een handig ding. Het grootste voordeel is dat ik nu i.p.v. de stof te draaien tijdens het snijden het matje kan draaien. Dat werkt veel prettiger en sneller.
Ook kocht ik een lijmpen. En ook dat is een uitkomst. In korte tijd had ik een hele stapel hexagonnetjes klaar liggen, zeker toen mijn dochter me kwam helpen. Echt teamwork.
/



zaterdag 4 februari 2012


van een paar uurtjes Vijfhuizen zit verscholen in deze tasjes en zakjes. En er zitten me toch mooie dingen in: voor de huisjes kocht ik lichtblauw voor de lucht en nog wat geeltjes voor de ramen. Voor de Klosjes werden nog wat lapjes in rood en wit gekocht. En dan nog een aantal lapjes die ik gewoonweg niet kon laten liggen. Waarvoor ze ooit gebruikt gaan worden? Ik heb geen idee maar dat komt vast nog wel. Misschien wel voor een Dresden Plate. Francoise was daar vandaag ook aan bezig en ik vind het zo'n schattig patroon. Ik heb er zelfs al eens een blokje van "op proef" gemaakt. In het boek Material Obsession staat ook een hele mooie quilt met de Dresden. Het is absoluut een van mijn favorieten.
Morgen zal ik mijn aankopen  fotograferen en hier laten zien.

Dan mijn huisjes van Week 5. 
Op de foto staan de huisjes die deze week gemaakt zijn, te beginnen met het huisje voor mijn jarige zoon. Mijn top bestaat nu dus al uit twee hele rijen. Ik verheug me al op rij 3, dan raken er al huisjes "ingesloten", steeds mooier wordt het.

Als laatste nog een foto van de Klosjes. Daar heb ik deze week ein-de-lijk ook weer eens iets aan gedaan. Arme Klosjes.. verdrongen door de Huisjes. Aangezien ik niet gewend ben om heel klein te werken vond ik de Klosjes in het begin best wel klein. Nu, na de Huisjes dus niet meer! Heerlijk, zo'n groot werk onder handen, het schiet me toch lekker op. Een Klosje is zó gemaakt, een heel rijtje ook. Waar ik meer moeite mee heb is het aan elkaar zetten van de rijen. Op de "hoekpunten" komen nogal makkelijk kleine gaatjes.
De geknipte Klosjes bewaar ik in lege parfumverpakking. Als het doosje opengaat komt het lekkere luchtje mij al tegemoet. Mmmm!