Mijn lijst met blogs

zaterdag 4 februari 2012


van een paar uurtjes Vijfhuizen zit verscholen in deze tasjes en zakjes. En er zitten me toch mooie dingen in: voor de huisjes kocht ik lichtblauw voor de lucht en nog wat geeltjes voor de ramen. Voor de Klosjes werden nog wat lapjes in rood en wit gekocht. En dan nog een aantal lapjes die ik gewoonweg niet kon laten liggen. Waarvoor ze ooit gebruikt gaan worden? Ik heb geen idee maar dat komt vast nog wel. Misschien wel voor een Dresden Plate. Francoise was daar vandaag ook aan bezig en ik vind het zo'n schattig patroon. Ik heb er zelfs al eens een blokje van "op proef" gemaakt. In het boek Material Obsession staat ook een hele mooie quilt met de Dresden. Het is absoluut een van mijn favorieten.
Morgen zal ik mijn aankopen  fotograferen en hier laten zien.

Dan mijn huisjes van Week 5. 
Op de foto staan de huisjes die deze week gemaakt zijn, te beginnen met het huisje voor mijn jarige zoon. Mijn top bestaat nu dus al uit twee hele rijen. Ik verheug me al op rij 3, dan raken er al huisjes "ingesloten", steeds mooier wordt het.

Als laatste nog een foto van de Klosjes. Daar heb ik deze week ein-de-lijk ook weer eens iets aan gedaan. Arme Klosjes.. verdrongen door de Huisjes. Aangezien ik niet gewend ben om heel klein te werken vond ik de Klosjes in het begin best wel klein. Nu, na de Huisjes dus niet meer! Heerlijk, zo'n groot werk onder handen, het schiet me toch lekker op. Een Klosje is zó gemaakt, een heel rijtje ook. Waar ik meer moeite mee heb is het aan elkaar zetten van de rijen. Op de "hoekpunten" komen nogal makkelijk kleine gaatjes.
De geknipte Klosjes bewaar ik in lege parfumverpakking. Als het doosje opengaat komt het lekkere luchtje mij al tegemoet. Mmmm!

2 opmerkingen:

  1. De huisjes zijn weer super leuk! Je maakt mooie foto's voor je blog zeg. Ben benieuwd hoor naar de foto's van je aankopen. Helaas was ik deze keer niet in de gelegenheid om naar Vijfhuizen te gaan. De vingerhoedjes zien er ook al schattig uit. Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tip voor de gaatjes: even een draadje door de naadjes aan de achterkant, aantrekken en afhechten. Gaatje weg!

    BeantwoordenVerwijderen