Mijn lijst met blogs

donderdag 4 oktober 2012

Weet je wat ik zie als ik gedronken heb??

....allemaal Huisjes, zó veel Huisjes, om me héééééééén. Huisjes, Huisjes...Lalalala


En hééél langzaamaan worden al die stapeltjes, zakjes, rijtje hier, rijtje daar, bovenste deel van de top, oh ja, daar nog een stapeltje huizen die eerst op de foto gezet moeten worden... héééél langzaamaan worden al die losse huisjes aan elkaar gezet tot een grote top. En mooooi dat ie wordt!!

Sinds vorige week ben ik de trotse eigenaar van een eigen hokkie, een kamer voor mij alleen (nou ja, bijna voor mij alleen) in ons huis. Ik noem dit hokkie zelfs (met een dikke vette knipoog!) Mijn Atelier! 
Het is de ruimte waar -toen we ons huis kochten- de keuken was. Voor ons zessen was deze te klein en we bouwden een nieuwe keuken aan de achterkant van het huis. De voormalige keuken werd ingericht als kantoor. In de praktijk werd er maar weinig gebruik van gemaakt. Manlief verhuisde liever zijn spullen om gezellig aan de keukentafel te werken. Het kantoor werd dus een soort van opslagruimte. Zó jammer, zeker omdat het de enige ruimte beneden is waar de zon naar binnen schijnt. Daarom kreeg de kamer een nieuwe bestemming: het werd de Chill-ruimte voor de kinderen. Maar ook zij vinden het vaak toch fijner om gewoon bij ons in de woonkamer te zijn, of ze vertrekken naar hun slaapkamer. Ik zag dus mijn kans schoon! Het bankje wat er stond, verhuisde naar de slaapkamer van tweede zoon, in ruil daarvoor kreeg ik zijn bureau. En kijk eens wat ik daar allemaal op kwijt kan:


Het is zó heerlijk dat ik hier mijn spullen gewoon kan laten liggen. Scheelt me heel veel tijd in uitzoeken en klaarleggen/opruimen. Eén keer per week moet het bureau leeg zijn, dan krijgt jongste zoon bijles in wiskunde (en ook hij is niet zo dol op opruimen, kijk maar, zijn wiskundeboek en rekenmachine liggen er nog..).
Als ik binnenkort nog wat heb opgeruimd en verder ingericht plaats ik nog wat foto's. Want ja, het wasrek staat er nu ook, maar dat laat ik lekker niet zien! (en zie je daar achter het bureau nog net een stukje behangpapier? Rood met witte stippen, zó leuk! Ik kreeg het als een soort van inpakpapier om een schilderij wat ik ooit kocht. Ik heb geen idee wat ik er mee moet, maar kan het niet over mijn hart verkrijgen om weg te doen. Ik ben dol op Rood-met-Witte-stippen.)

10 opmerkingen:

 1. Ohhh wat zijn je huisjes mooi. En dan je atelier, dat vind ik helemaal geweldig. Maar weet je wat? Ik kom het dinsdag allemaal gezellig bekijken en ik heb er zin in om je te ontmoeten. 2 oud kleuterleidsters en quiltsters. Wat zal dat worden? Hoe zal dat gaan?
  Misschien wordt Jules wel helemaal gek van ons.
  Ik ben weer onderweg terug van zusje, manlief haalt me zo op van het station.

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zo het idee dat wij gespreksstof genoeg zullen hebben.. ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaal ... je huisjes zijn ook helemaal om vrolijk van te worden !
  En met zo'n zonnige werkplek .. eh ... atelier komt t zeker helemaal goed :o)
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk he zo je eigen plekje!! En wat voor een plekje met een prachtig bureau....en je huisjes zien er ook geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je eigen quiltruimte! Heerlijk hé als je alles zomaar kan laten liggen. Ik geniet er ook elke dag van. En bij mij staat er ook regelmatig een wasrekje hoor! Je huisjes quilt gaat vast heel mooi worden! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk je eigen plekje waar je het kan laten liggen :)
  Mooi pakpapier gebruik ik om schoenendozen mee in te pakken, zodat ik een mooie opbergdoos heb ;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk, hè. Een plekje voor jezelf waar je alles kan laten liggen.
  Wat worden je huisjes mooi. Heel kleurrijk.
  Groetjes en veel plezier met je eigen atelier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een heleboel fleurige huisjes, erg leuke stofkeuze

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele leuke fleurige huisjes en wat een prachtig
  " atelier " wordt dat. Grappig is dat de hele familie de gezelligheid in de woonkamer zoekt en jij nu eruit vertrekt, zodat je spullen eindelijk ook eens kunnen blijven liggen. Ik vind toch dat wij quiltsters stiekem het hele huis willen innemen, totdat we tot de orde geroepen worden en alles weer opruimen. Veel plezier ermee. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb jij ook al veel huisjes!
  Fijn een eigen ruimte!! en inderdaad wij Quiltsters nemen het hele huis in beslag!!!!
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen