Mijn lijst met blogs

vrijdag 13 april 2012

Mijn eerste quilt

In navolging van Rita  wil ik ook graag mijn eerste quilt laten zien. Het is een Samplerquilt in -ik zou haast zeggen uiteráárd- mijn favoriete kleur.
De basisbeginselen van het quilten werden mij geleerd door Françoise. Volgens mij was dat in 2007 of 2008. Haar zoontje was net geboren en lag gezellig pruttelend in de box in de cursusruimte! Het állereerste blok wat ik maakte zie je rechtsboven in de quilt. Wat was ik toen trots op mezelf. Allerlei technieken werden besproken en blok na blok werden gemaakt. Toen ik zo ver was dat ik de blokken aan elkaar kon zetten begon ik te twijfelen over dat eerste blok. Ik vond het helemaal niet meer zo mooi.. Zou ik het er wel tussen doen of zou ik gewoon nog een ander blok maken? Op aanraden van Françoise deed ik het er tóch tussen, het was tenslotte wel mijn allereerste blok.
Het doorpitten was ook een heerlijk werkje, ook al was (en ben) ik daar geen ster in. Later heb ik er wel eens over gedacht om dit ergens machinaal te laten doen. Toch heb ik daar nog nooit voor gekozen. Ik vind het namelijk zo leuk om alles zelf te doen. En ach, dat het dan niet perfect is? So what, ik ben er tevreden mee.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind hem heel mooi. Roze is ook mijn favoriete kleur geworden de laatste jaren. Maar ja, alleen roze zou ook maar saai worden. Aan het kleurgebruik van mijn eerste quilt kun je wel zien dat mijn smaak veranderd is. Ik heb ook nog een blauwe periode gehad. Maar onze eerste quilts blijven we natuurlijk koesteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat hebben meiden toch met roze?
    Als eerste quilt 'perfect' gepieced en als basiscursus 'gedurfd moeilijk'. Ik denk dat Francoise meteen gezien heeft dat ze een heeeeeeele goede quiltster in de cursus had!
    Ik ben dol op jouw kleurrijke huisjes.

    BeantwoordenVerwijderen