Mijn lijst met blogs

zondag 29 januari 2012

Hieperdepiep HOERA!!!


19 jaar geleden kwam dit kleine mannetje op de wereld. Na een lange en zware bevalling van 20 uur (en een beetje hulp van de vacuümpomp) was hij er. Hij maakte mij mama! Inmiddels is dit mannetje dat bij zijn geboorte 3600 gram woog, uitgegroeid tot een flinke sterke kerel van 1.85 m. En ieder jaar weer zeg ik op zijn geboortedag tegen hem: ... jaar geleden lagen we samen in het ziekenhuis. En zijn antwoord is dan: Jahaa mam, dat zeg je ieder jaar. Ieder jaar denk ik terug aan hoe het begon met het breken van de vliezen, de gedwongen opname (meconiumhoudend vruchtwater) in het ziekenhuis, de overnachting op de verlosafdeling in een kamer waar muggen zaten. Muggen.. in de winter, en in een ziekenhuis. De inleiding de volgende dag met als geweldig hoogtepunt de geboorte van mijn zoon om 17.25 uur. En dat is dus nu al weer 19 jaar geleden. Waar blijft de tijd..

Vandaag dan ook een speciaal huisje: het is gemaakt van stofjes van zijn bloesjes. Pas de laatste jaren bewaar ik die met het idee hier ooit een quilt van te maken. Een beetje misleidend is misschien het cijfer 25 op het dak, een klein gedeelte van de stof heeft een soort stempelachtige bedrukking en die wilde ik graag gebruiken.

De jarige zelf is nog in diepe rust zodat ik nog alle tijd heb om de slinger op te gaan hangen.

zaterdag 28 januari 2012

Huisjes van week 4

Op de collage hieronder zie je de huisjes die ik deze week maakte. Aan het eind van dit jaar wil ik een boek laten maken van dit weblog. Ik vind het vooral leuk om van ieder huisje een foto te hebben. Omdat 366 foto's van evenzoveel huisjes misschien een beetje veel is wil ik ook een aantal collages maken. Zo deed ik dat dus ook vandaag. Best nog een hele klus is dat. Alleen heb ik me vergist in het weeknummer: we leven al in week 4 i.p.v. week 3 zoals op mijn collage staat. "Even" veranderen bleek niet te lukken, ik laat het dus maar zo. Maar voor de statistieken: het is dus week 4, de eerste maand van het jaar zit er al weer bijna op. Wat vliegt de tijd..

vrijdag 27 januari 2012

Sneak preview

Op deze foto staat het stapeltje huisjes wat deze week is gebouwd. Nu nog voorzien van sashings maar of het daar vanavond van gaat komen? Morgen komen de huisjes beter in beeld.

dinsdag 24 januari 2012

1 + 1 =

Hoeveel keer op een dag zou ik er langslopen? Geen idee, heel vaak in ieder geval. En iedere keer wordt mijn oog weer getrokken naar dat kleine stapeltje met vrolijke kleurtjes. Ook mijn overgrootvader houdt de hele dag een oogje in het zeil.   ;-)


Kijk, dit stapeltje bedoel ik dus:

Het zijn mijn straatjes van de eerste drie weken van dit jaar én de huisjes die deze week al zijn gebouwd. Ik probeer een klein voorraadje op te bouwen, dat komt vast nog wel van pas in weken die gevuld zijn met andere dingen.

Op mijn slaapkamer viel mijn oog op de boekenkast met daarin...
boeken (uiteraard!), stapels van mijn favoriete woontijdschrift, allerlei leuke hebbedingetjes en... ook heel veel troep maar dat kun je niet zijn, dat zit achter het dichte gedeelte van de deurtjes!!
Maar wat ik wil laten zien is dit:
Een HUISJE!!
Ik zag het een tijdje terug bij mijn favoriete winkel en kon het niet laten staan. Een bestemming had ik er nog niet voor maar nu dus wel. Hierin ga ik mijn huisjesvoorraad bewaren. Hoe leuk is dat?!

zaterdag 21 januari 2012

Huisjes van week 3


Dit zijn de huisjes die deze week zijn gemaakt. Ik ben nu nog bezig om ze elkaar vast te maken. Dat vind ik nog het meeste werk (en ook het minst leuke..). Goed dus om dat bij te houden.

vrijdag 20 januari 2012

Het resultaat van twee weken noeste arbeid...

ligt hier voor me op tafel: 2 straatjes van 7 huisjes.
Ik wil het patroon van Jeanneke gaan volgen en volgens mij komen er dan per rij 17 huisjes. Mijn eerste rij is dus bijna klaar. Op deze manier komen mijn huisjes ook op volgorde aan elkaar. Dat wil ik ook graag omdat ik bij speciale gebeurtenissen bijvoorbeeld een verjaardag, ook een speciaal huisje wil maken. Een soort van stoffen kalender heb ik dan van 2012.


Voor deze week heb ik nog twee huisjes "te gaan". Daar lijkt het me nu een prima moment voor dusssss: computer uit en aan de slag!

donderdag 19 januari 2012

Weer een straatje klaar

Ik lig keurig op schema met het maken van de huisjes. Jaaa, ik weet het, het is pas de derde week, maar toch! Alleen vergeet ik dus iedere dag om mijn log bij te werken...., te druk met andere dingen.
Maar hier zijn ze dan toch: Huisje 8 tot en met 14!

8 januari

9 januari

10 januari

11 januari

12 januari

13 januari

14 januari

Als je door de raampjes naar binnen gluurt kun je zien dat er in 2 huisjes al een lekker taartje klaarstaat. Deze week was mijn lieve vriendin N. jarig. Voor haar dus een huisje met taart. Een dag later vierde mijn moeder haar verjaardag. 76 jaar is ze geworden en nog steeds fit en actief. Mam, ook voor jou een huisje mét taart!

Misschien dat ik morgen nog een foto plaats van het hele straatje van deze week. Deze foto's staan nog op mijn camera.

Deze week wilde ik wat huisjes gebruiken uit mijn kleine "voorraadje". Alleen kwam ik erachter (toen ik de sashings eraan wilde zetten) dat mijn eerste huisjes toch niet zo heel secuur waren gemaakt.. Normaal ben ik écht geen Pietje Precies maar hier stoorde ik me toch wel aan. De bewuste huisjes zijn dus verdwenen in de kast en heb nieuwe gemaakt. Daardoor moest ik dus nog wel even flink aan het werk en moesten er 3 huisjes op één dag gemaakt worden. Maar het is gelukt zoals je ziet!


woensdag 11 januari 2012

Huisjes met sashings en tussenblokjes


Het eerste straatje, kant en klaar!

Ik heb mijn werkwijze een beetje aangepast: het eerste huisje maakte ik met de paperpiece methode (dat is trouwens niet het huisje hier op de foto, ik bewaar hem nog even bij mijn voorraadje).  Dat leek mij heel handig i.v.m. de kleine patroondeeltjes. In de praktijk vond ik het vooral heel omslachtig. Vervolgens maakte ik malletjes van paternoplaat. Ook daar maakte ik een paar huisjes mee, o.a. het eerste huisje op de foto hierboven. Maar bij het omtrekken van de ieniemienie malletjes verschoof er nogal eens iets. Daardoor werden mijn huisjes niet allemaal precies 7,5 cm. Nu ben ik dus overgestapt op mijn ouwe vertrouwde geodriehoek. Voor mij werkt dat toch het beste. Nu is het dus wél een voordeel dat het om kleine onderdeeltjes gaat.

Gisteren heb ik nog wat stofjes gesneden en dat wil ik vanavond ook nog gaan doen voordat ik weer verder ga met bouwen.

zaterdag 7 januari 2012

Huisjes van week 1

De eerste week van 2012 zit er al weer op. En wat heb ik hard gewerkt: aan de huisjes wel te verstaan. Keurig op schema lig ik nog. Maar ja, ik ken mezelf, het is pas de eerste week, nu moet ik dit vast zien te houden. En daar ben ik in de regel niet zo goed in. Mijn vakantie is bijna voorbij, maandag roept de plicht weer. Toch heb ik goede hoop, de huisjes zijn zó leuk om te maken, dat moet ik toch vol kunnen houden. Bovendien denk ik dat dit blog voor mij ook een goede stok achter de deur is.
Laat ik nu eerst mijn huisjes maar eens showen:

Dit is huisje 4 (ziet er op de foto een beetje scheef uit, valt in werkelijkheid reuze mee ;-)  )


Dan huisje 7:


Huisje 5: (volgende keer alle losjes draadjes weghalen voordat ik een foto maak)


Huisje 6:


Nu ik dit bericht even teruglees en bekijk, zie ik dat de foto's niet in de goede volgorde zijn geplaatst. Omdat ik niet weet of dit eenvoudig te veranderen is laat ik het nu maar zo. Maar vandaar de afwijkende volgorde.

Gisteren ben ik naar De Quilterij in 's-Hertogenbosch geweest. Hier heb ik een aantal jaren geleden de basiscursus quilten gevolgd. Veel van mijn stofjes komen hier ook vandaan. Ik hou erg van frisse en vrolijke kleurtjes en kan daar altijd goed slagen. Ik zat namelijk nog erg te dubben over de kleur van de tussenblokjes. Voor de sashings had ik al een stof maar toch had ik mijn twijfels. Francoise heeft met me meegedacht en kwam met een stofje waar ik zelf (qua kleur) niet zo snel aan zou hebben gedacht. En ik vind het me toch leuk, het haalt echt lekker op. Vanavond ga ik verder met de sashings en tussenblokjes en als ik goed doorwerk kan ik morgen een foto maken en plaatsen.
Ook wil ik morgen nog een foto maken en plaatsen van de stofjes die ik deze week heb besteld bij Gelrebloem:  rood met wit/creme voor de Klosjes.

dinsdag 3 januari 2012

Weer 2 huizen opgeleverd

Vandaag werden er 2 huizen opgeleverd. Een hele prestatie met dit weer. Eigenlijk was het onverantwoord om met die harde wind op de steiger te staan. En wat een regenbuien waren er vandaag. Het leek wel een herfstdag.


Vanwege het slechte weer kreeg mijn huisje van vandaag dan ook een donkere lucht (al is dat op de foto niet echt goed te zien).
Op de deur hangt de kerstkrans. Hier thuis heb ik hem er maar af gehaald. Met de harde wind waaide hij steeds om en de versiering tikte dan steeds tegen de deur zodat het leek of er iemand stond te kloppen. De vogel was vast blij met zijn plekje achter het raam.


Vanmiddag ging ik ook nog even naar Quiltshop Leur. Ik ben nog op zoek naar een geschikt stofje voor de tussenblokjes. Heb niet gevonden wat ik in gedachten had, dat wordt dus nog even doorzoeken (en noodgedwongen andere winkels bezoeken. Oh oh, wat een straf!)
Wel heb ik nog een paar lichtblauwe stofjes gekocht voor de lucht en een nieuw mesje voor mijn rolmes. En dat is me toch een verschil, mijn oude mes bleek dus echt heel slecht te zijn.

Naast de Huisjes ben ik ook nog met wat andere werkjes bezig, zoals bijvoorbeeld met een Klosjesquilt.
Deze maak ik in rood en wit. Al ben ik nog niet erg ver, toch vind ik hem al heel mooi. Naast de huisjes moet ik dus ook nog tijd vinden om af en toe wat klosjes te maken. Zaten er maar wat meer uren in een dag..

maandag 2 januari 2012

Oplevering van het eerste huis.

Gisteren is het eerste huis feestelijk opgeleverd: met een oliebol en een glas champagne! (de foto is van deze ochtend, vandaar het kopje thee).


Wacht, ik laat het huisje even van dichterbij zie:


Na heeeel lang twijfelen en dubben heb ik gekozen voor mijn gekleurde stofjes. Rood-wit-blauw was de andere optie. Omdat ik daar toch ook graag iets mee wil doen ben ik nu begonnen aan "De Klosjes". Rood en wit gaan ze worden. Ik zal binnenkort ook eens een foto plaatsen.

Als laatste nog een foto van het állereerste huisje in het kerstboompje wat op het aanrecht staat.